divendres, 21 de gener del 2011

Clausura de semestre

Per fi sembla que s'acosta el final de semestre!!! Ahir vaig acabar l'últim examen, així que ja sóc lliure durant 3 setmanetes per descansar =D
La veritat és que aquest semestre ha sigut completament diferents als anteriors... Amb el pas a grau que hem fet tots els de la meva promoció, hem topat amb el canvi bastant dràstic de mètodes d'ensenyament, i tot s'ha de dir, a principis de curs ens va costar molt... (penseu que vam fer primer de l’antiga enginyeria, i ara a segon hem començat el grau...)
La idea principal que hem vist darrera el grau (des del punt de vista dels alumnes), ha sigut el repartiment de la càrrega lectiva... Hem deixat de tenir exàmens finals de gener (pels quals ens aïllàvem dues setmanes abans a estudiar com bojos) a canvi de tenir feina constant repartida durant tot el semestre.
Lògicament, com som el primer curs que fem grau hem trobat coses molt positives i coses que potser no tant, però crec que hem sabut respondre i comentar tot el que ha aparegut per a què es pugui millorar de cara a pròxims cursos. S'ha de dir que, suposo que perquè veníem acostumats a la manera de fer del pla antic, això de la càrrega lectiva constant ens ha costat una mica. I és que és difícil aprendre a fer "aprenentatge autònom" (llegir teoria a casa enlloc d'anar a classe per a que te la expliquin), però crec que, un cop agafem la dinàmica, pot acabar amb resultats molt positius. A altres universitats arreu del món fa anys que s'implementa aquest mètode portat a l'extrem: els estudiants es miren tota la teoria a casa, i les classes es fan servir per resoldre dubtes i fer problemes. Si s'aprèn a portar una dinàmica com aquesta, crec que de veritat es pot aprofitar molt el curs, però ara per ara encara falta una mica d'esforç tant des del punt de vista de l'estudiant, que s'ha d'acostumar a fer feina a casa, com des del punt de vista del professorat, que ha de preparar material d'estudi adient per a facilitar la feina de l'alumne.
Poc a poc, espero veure com de veritat el concepte de grau va agafant forma, perquè crec que a la llarga pot ser un gran progrés respecte als mètodes d'estudi actuals.

De moment, aprofito aquestes tres setmanetes per fer unes bones vacances, que ja toquen... així que molt probablement aviat veureu entrades al blog des de l’altra punta del món! =D

dilluns, 17 de gener del 2011

Aprendre des de 0

Sé que, per molts (i m'incloc a mí mateixa quan anava a l'institut), començar a programar sembla impossible, ja que hi ha massa cosa i si ningú t'ho explica aprendre per voluntat pròpia es fa una muntanya... Però per sort cada cop més hi ha cursos i tallers per principiants com aquest, que fan que començar sigui fàcil =)


De fet fa temps ja vaig parlar una mica d'arduino i la línia de components per fer circuits tèxtils que tenen, així que aquest curs pot ser molt interessant! =)

dilluns, 10 de gener del 2011

Bon any nou!

Bon any nou a tothom!!!

Com ha anat el cap d’any? Com podeu suposar pel meu silenci els últims dies... He gaudit d’una setmaneta de vacances, que ja tocava!!!! =D Tot i que ara se’m tiren a sobre els exàmens finals... sort que només en tinc dos (la resta amb el nou pla d’estudis han perdut l’examen final i tenim avaluació continuada =D)

Però per molt que la gent del meu voltant insisteixi en què he de descansar, sóc d’aquelles persones incapaces de seure al sofà sense fer res... Així que durant les vacances vaig estar traginant una mica amb disseny web =D
La veritat és que fa molts molts anys tenia una petita pàgina web, però ja fa temps que no existeix i ni me’n recordava de com fer anar el html... I de fet segueix sent un gran enigma, però mentre en vaig aprenent ma germana va descobrir una molt bona eina =D

Resulta que hi ha un portal anomenat weebly que permet crear pàgines web d’una manera increïblement simple. A partir d’una plantilla, tot és arrastrar i modificar petits blocs, com paràgrafs, imatges o vídeos.


Però fins aquí em direu: i com a informàtica, quina gràcia té, si t’ho fa tot? Hehehehe Doncs... resulta que et permet modificar el html de la plantilla que tries per fer-lo al teu gust. La veritat és que al principi costa una mica d’entendre com funciona tot, ja que a l’equació entra en joc també el CSS, sigles angleses per fulls d’estil. Per qui no hi sigui familiar, diguem que és l’equivalent en disseny web als estils del word però bastant més avançat. Però modificant petites cosetes i veient què fan, vaig poder fer coses bastant xules.

De moment no us ensenyo la meva plana web perquè està 100% en construcció (una setmana no dóna per molt!!!) però quan l’acabi ja la penjaré =D Us deixo una prova feta en 5 minutets per demostrar que és molt fàcil:



Mentrestant, us proposo que ho proveu: weebly és 100% gratuït i molt divertit, i si ens conformem amb una adreça de l’estil .weebly.com (com a l’exemple, que he posat http://girls4bits.weebly.com) fins i tot podem publicar a la web gratuïtament =)