dilluns, 21 de març del 2011

entreteniment infinit

Una de les coses que més m’agrada de tenir accés a les tecnologies 2.0 és la infinitat d’entreteniment que proporciona. Amb l’aparició d’internet, hem aconseguit tenir a l’abast una quantitat infinita d’informació i entreteniment (entre moltes d’altres coses, és clar).

En primer lloc, la informació. Potser perquè justament vaig viure la transició, però em fa molta gràcia pensar en com, quan era petita, tenia una enciclopèdia immensa a casa que era la “font del saber” i molts cops et posaven deures d’anar a investigar coses. Però ràpidament va quedar obsoleta, i ens vam acostumar a fer servir internet per buscar qualsevol cosa. Quan estudiava traducció, molt sovint havia de recórrer a internet per documentar-me d’un tema i així poder saber de què parlava un text, i em meravellava pensar que els estudiants que havien passat per allò mateix una dècada enrere havien hagut d’espavilar-se amb el material de la biblioteca.


Un cop, a principis de la carrera, un professor ens va dir que un traductor és una enciclopèdia parlant, ja que ha de saber una mica de tot per poder exercir la seva professió. Això ha canviat dràsticament en els últims anys, i ara podem recórrer a la informació disponible a internet per saber, en poca estona, sobre qualsevol tema imaginable. Fins i tot hem arribat a un extrem contrari: possiblement hem d’invertir més temps en discriminar informació per saber on trobar informació de qualitat que en llegir sobre el tema.

Per una altra banda, l’entreteniment. Amb un ordinador davant, les possibilitats de creació d’entreteniment són infinites. Diguem que, d’alguna manera, l’ordinador és una matèria prima inesgotable. Amb coneixements d’informàtica, podem crear infinites coses, des de jocs de facebook a llibres interactius o agendes intel·ligents. En aquest sentit, m’encanta poder sentir-me útil: m’encanta fer coses manuals sobretot per la sensació de crear. I això és directament aplicable a la informàtica.

De moment, deixo una idea a l'aire: sabíeu que a través de iTunes podeu accedir gratuïtament a les gravacions de cursos sencers de moltes universitats del món? =) Tant sols heu d'entrar a la iTunes store i accedir a la pestanya titulada "iTunes U"... i a explorar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada