dimecres, 6 d’abril del 2011

Jordi's Challenge 2011

Fa unes poques setmanes, un professor de la facultat ens ha enviat un email a uns quants alumnes per convidar-nos a participar a la “Jordi’s Challenge”. Hi ha competicions de programació professionals que consisteixen en programar per equips durant 24 hores seguides. Resulta que dos equips de la UPC s’han classificat per una d’aquestes competicions, i per tal de practicar això de programar de nit, fa 3 anys que uns professors del LSI organitzen una competició interna. Així que la nit de divendres passat ens vam reunir 8 FIBers amb els 8 alumnes de la facultat de matemàtiques que s’han classificat per passar-nos-ho bé programant tota la nit.
D’entrada, se’ns va assignar 4 tasques a fer, però jo vaig acabar contribuint a una en particular: la de construir i programar un robot fent servir LEGO Minstorms =D (sí, sí.... els mateixos de què parlava fa temps!!!)
Bàsicament, ens van donar un lot de Mindstorms a cada equip, i havíem de construir un robot per després programar-lo. Us presento el nostre, que no té nom perquè no ens vam arribar a posar d’acord (alguns proposaven que es digués Clara... =P)

Doncs fins aquí la part fàcil, ja que em vaig divertir com una nena unint peces =D
La part difícil venia a continuació: ens van donar un parell de sensors que havien de servir per controlar el robot. El problema era que les tecnologies del robot i els sensors no es corresponien, i per tant no podien interactuar.
La solució va acabar resultant ser una mica casera... com els robots disposen d’un sensor de colors, vam col·locar un dels sensors externs dins el robot encarat al seu sensor de color. Així, des de l’altre sensor enviàvem ordres en forma de LEDs encesos, i el robot es movia en funció del color que veia.
Uns quants RedBulls més tard vam acabar unint forces amb l’altre equip de la FIB per poder combinar els sensors externs dels dos equips, però el resultat va ser molt divertit: un robot de LEGO controlat amb el moviment d’un sensor (que feia de comandament) =)

Us deixo un vídeo del robot movent-se per un “circuit” improvisat amb tovallons de pizzeria...Quan aconsegueixi fotos més bones ja en tornaré a posar =)


5 comentaris:

  1. com mola!! ets una crack :)

    ResponElimina
  2. Caram un robot amb LEGO, que chulo xD És clar que sí, quan no dorms és quan millor es programa, així se t'acudeixen més coses! Segur que ha sigut maco de veure ^^

    ResponElimina
  3. Mola molt!! Podries explicar una mica per sobre quin es el procediment per fer coses aixi, no? ;)

    ResponElimina
  4. Hola, molt interessant. Si t'interessen aquest tipus de consursos a la mateixa FIB es va celebrar al febrer el HackU de Yahoo on precisament un equip de la FIB en que vaig formar part vam fer un robot lego mindstorm controlat desde twitter.

    http://www.fib.upc.edu/en/noticies.html?id=f07c0b04-19ea-4319-9347-9a7e8a0c86be

    I només afegir que programar aquest robots es fa una mica en la asignatura optativa ROBOTICA de la fib.

    ResponElimina
  5. http://www.youtube.com/watch?v=KBBCMudnAKM&feature=player_embedded

    ARDRONE + Kinnect. Un clar exemple del que fan les hores lliures i disposar d'eines per realitzar aquests projectes.

    ResponElimina