dijous, 28 d’abril del 2011

PROPing

Hi ha una assignatura un tant temuda a la carrera: PROP. Com tot a la FIB, són sigles, en aquest cas per Projecte de Programació.
Durant els primers tres semestres de la carrera, tenim assignatures de programació que, bàsicament, comencen ensenyant a l’alumne a fer petits programes i llavors progressen a programes una mica més grans. Un cop superada aquesta etapa, PROP consisteix en el desenvolupament d’un projecte “gran” (entre cometes, perquè tot i que per nosaltres és gran no té ni punt de comparació amb software comercial =P).
Tot i així, crec que la fama de PROP no ve donada pel projecte en sí, sinó pel treball en grup. Ens organitzem en grups de 4 persones, i cada 3 grups forma un “clúster” de 12 alumnes. Tot i que cada grup té un enunciat diferent, els 3 s’assemblen i hem d’acabar treballant tots junts. I, com us podeu imaginar, posar d’acord 12 persones no és gens fàcil.
Els enunciats canvien bastant dràsticament cada any, i aquest any ens ha tocat un projecte un tant lingüístic. En definitiva, hem d’acabar construint un corrector ortogràfic, un nominalitzador (que transformi verbs en noms) i un “gentilitzador” (que transformi locatius en gentilicis).
En concret, el meu grup treballem en el nominalitzador. Hem d’acabar creant un programa semblant a un editor de text (com el Word) que sigui capaç de detectar verbs en un text i proposar-ne nominalitzacions decents (que es formin a partir de normes de formació de noms i que existeixin). El gran problema és que el nostre programa ha de ser capaç d’aprendre, a partir de noms i verbs reals, a generar aquestes regles de transformació i trobar, a partir de diccionaris, si les paraules que genera existeixen, tot en un temps no excessiu.
De moment la setmana que ve ja tenim la primera gran entrega, ja us explicaré com acaba la cosa =P

1 comentari:

  1. Ufff! Encara tinc malsons amb aquesta assignatura. En la meva època en deien "PP" (ejem). A nosaltres ens van demanar dissenyar una aplicació per gestionar un club de tenis. Recordo que era una assignatura de 6 crèdits però estava tan malament dimensionada que donava tanta feina com tres assignatures juntes. Espero que ara ho hagin arreglat amb els nous plans. Sort!

    ResponElimina