dimecres, 17 de novembre del 2010

Programant jocs

Si hi ha un tema candent entre els alumnes de la FIB aquests dies és el "joc" d'EDA.

Explico: EDA (Estructures de dades i algorismes) és una assignatura de segon curs, de la branca de programació. Dins l'avaluació de l'assignatura, i suposo que per fer-la més interactiva amb els alumnes i sentim que posem en pràctica el que s'explica, fa uns anys que s'inclou el "joc". Cada any es crea un petit joc de tauler, i tots els alumnes programen un jugador i competeixen entre ells per guanyar punts extres.

La setmana passada per fi va sortir l'enunciat, i des de llavors sembla que allà on vagi tothom parli del mateix... fins i tot gent que no he vist mai i semblen d'altres cursos!!!

Aquest any, el joc està basat en Apocalypse Now:


i bàsicament consisteix en un tauler de 80 x 80 caselles, on 4 jugadors lluiten els uns contra els altres. Cada jugador comença a una cantonada del tauler, i s'ha de programar les accions que es volen fer per avançat, és a dir, crear una mena d'intel·ligència artificial molt bàsica que ajudi als soldats i helicòpters que hi ha sobre el tauler a moure's de manera intel·ligent i guanyar la partida. Us he fet una captura de pantalla d'una partida per a que s'entengui:


fins aquí pot semblar fàcil, però aquestes precioses línies negres que apareixen al taulell representen "muntanyes", i esquivar-les sembla impossible!!! (les parts blaves són rius, que també s'han d'esquivar, i les verdes són gespa i bosc, per on es pot avançar). admeto que de moment no he tingut gaire temps per programar el meu jugador i, com a tal, fa coses estúpides... però he d'aconseguir millorar-lo, perquè si no...


com podeu veure, els meus soldadets liles s'apilonen quan no poden avançar fent una gran massa de soldats inútils xD

per ara el meu objectiu és aconseguir guanyar un jugador programat pels professors que, tot i que li diuen el "tonto", hem proposat que canviin el nom ja que fa una setmana que tots els alumnes tenim les mans a la massa i... encara ningú ha aconseguit guanyar les 4 partides contra 3 tontos que es requereixen per aprovar aquesta part de l'assignatura!!!!

per sort anem comentant estratègies amb els amics, i sembla que començo a veure camins més possibles per guanyar... desitgeu-me sort!

6 comentaris:

  1. Clara cuando consigas ganar a los tontos me gustaría ver una videocaptura del juego para ver cómo evoluciona cada jugador y tb. saber las reglas del juego ¿Esta permitido programar un jugador para que se alié con otro contra los demás?

    ¿Aparte de jugar contra los tontos se puede competir contra los jugadores que programan otros compañeros?

    ResponElimina
  2. I això amb que ho esteu gent? Llenguatge em refereixo.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Berukan:
    ho fem en C++ =)
    de moment totes les assignatures per les que he passat fan servir o C o C++

    Toni:
    cuando lo consiga ya colgaré algo =)
    Está permitido aliarse, pero... si consigues programarlo =P
    De momento el objetivo es ganar al tonto, luego en diciembre los que lo hayan conseguido compiten entre sí en un torneo para ganar puntos extra en la asignatura

    ResponElimina
  5. si necessites ajuda en coses concretes jo he fet molt c++ d'aquesta mena (a lo cachondo vamos xd)

    ResponElimina
  6. Hola,

    Si voleu veure un joc similar, podeu veure el vídeo de la final d'ADA de l'any passat que es troba en aquest enllaç:

    http://media.fib.upc.edu/fibtv/streamingmedia/view/2/209

    ADA-Royale és el joc voluntari de l'assignatura ADA de la FIB on els matriculats tenen la possibilitat de treure entre 1 i 2 punts extres programant un jugador que lluiti contra els dels altres companys

    Manel.

    ResponElimina