dimecres, 24 de novembre del 2010

Girls love supercomputing!

Des que vaig començar a participar en el projecte Girls4bits de la FIB, em va semblar bona idea intentar unir les noies de la facultat, per allò de "fer pinya". I és així com, ja no recordo ben bé com, va sortir la idea de fer una excursió de noies =D

I bé... digali excursió, digali girar la cantonada... perquè avui hem anat a visitar el BSC, Barcelona Supercomputing Center, el centre de recerca on es troba el supercomputador Marenostrum... situat a dos minuts a peu del campus =P


El Marenostrum és un supercomputador que, en el moment de la seva creació, al 2004, es va situar com el 4t més potent del món. Encara que no hagi arribat a ser el número 1, pot ser que sigui el més curiós, ja que es troba dins una capella.


Avui he anat a fer la visita guiada a les instal·lacions del BSC acompanyada per unes quantes FIBers, i ens han explicat com l'edifici, que als anys 70 era una capella, es va acabar convertint en propietat de la UPC i, a la llarga, la seu del supercomputador.


La veritat és que és molt curiós seure al cor de la capella i veure com tota la sala davant teu és un ordinador dins una cabina transparent... (per raons de refrigeració i protecció)

Ens ho hem passat molt bé, espero poder fer més excursions com aquesta, i si encara no heu anat mai a visitar el BSC, us ho recomano fortament!!! Si sou alumnes de la FIB, estigueu alerta a anuncis per la web, que solen sortir un cop a l'any o així, oferint visites, i sinó en altres ocasions, com durant la recent OpenHouse, es pot visitar =)

3 comentaris:

  1. Us han comentat alguna cosa sobre recents actualitzacions del seu hardware?

    ResponElimina
  2. ara per ara, tenen un rack i mig amb el nou hardware, per fer proves de portabilitat dels programes que estan en ús a Marenostrum, i per la resta tenen un acord firmat del govern per fer l'actualització aquest any però sembla que es pot endarrerir fins a principis de l'any que ve =)

    ResponElimina
  3. Ahà! Sempre estan igual! Al pobre MareNostrum sempre li toquen els pitjors plans econòmics xD

    ResponElimina