dimecres, 3 de novembre del 2010

Models a seguir: Marissa Mayer

Molts cops m'he preguntat quin seria el meu model a seguir. Quan estudiava traducció, tenia molts models femenins que marcaven un camí a seguir: Mercè Rodoreda, Carme Serrallonga... però en el camp de la informàtica sembla no haver-n'hi tantes, o si més no pot ser que no siguin tant conegudes.
Fa uns dies vaig trobar un article sobre Marissa Mayer. A molts, aquest nom no els sonarà de res, però si us dic que és vicepresidenta de Google i la dona darrera Gmail, iGoogle i el recent Google Instant potser ja us en podeu començar a fer una idea. =)


Des de l'any 2008, a més a més, la revista Forbes ha inclòs a Marissa Mayer en el seu rànquing anual de dones més poderoses del món, i és que les dones pot ser que no siguem tant famoses com alguns homes, però podem fer coses molt grans.

Comencem pel principi:
Marissa Mayer va estudiar Enginyeria Informàtica com a segona carrera, després d'una anomenada Sistemes Simbòlics, i es va especialitzar en Inteligència Artificial. Quan va acabar el màster que estava fent, va arribar a tenir 12 ofertes de feina, però un dia va rebre un correu electrònic que li oferia treballar a "Google", i va recordar haver sentit a parlar dels dos nois que ho portaven, que igual que ella havíen treballat en software de recomanacions. Llavors, va decidir donar una oportunitat a aquells nois, i anar a una entrevista a la oficina de Google, que en aquells temps era una petita oficina a Palo Alto, amb 7 treballadors i una taula de ping-pong com a taula de reunions. Finalment, va decidir arriscar-se i agafar la feina en aquella petita empresa, i una parell d'anys més tard va començar a créixer per convertir-se en el portal que coneixem avui en dia.
Com gairebé totes les grans empreses d'informàtica, Google té la seva seu a Sylicon Valley, i la Marissa Mayer comparteix territori amb el que possiblement és el més gran col·lectiu d'informàtics del món. Tot i que els seus companys insisteixen en seguir el model de texans, samarreta blanca i bambes, la Marissa defèn la feminitat, i demostra que per ser enginyera informàtica no ha de caure en aquests estereotips, ja que vesteix roba de dissenyador i és aficionada a la pastisseria


Actualment, Marissa Mayer és la cap de serveis locals i de posicionament de Google i membre del comitè executiu de Google, i no descarta en el futur començar una empresa pròpia.
Qui sap, potser una bona manera de començar a seguir els passos d'aquesta poderosa dona informàtica pot ser presentar-se a les beques Google per a dones que destaquen en el camp de la tecnologia.... =)

2 comentaris:

  1. Em sembla molt interessant, precisament per eliminar aquests tòpics referents a les dones i la informàtica que a hores d'ara encara existeixen. M'agrada el teu blog!
    Salutacions ;)

    ResponElimina
  2. Bones! Acabo de descobrir el teu Blog tot visitant la web de FIB en busca d'informació relacionada amb el grau d'informàtica. Ara mateix estic fent cicles i l'any que ve començaré el Grau; tan de bo segueixis escribint les teves experiències i les cosesetes curioses que vagis descobrint! A mi personalment m'han agafat més ganes de començar el Grau!

    Saluts i felicitats per el blog! :)

    ResponElimina