dimecres, 22 de desembre del 2010

Reutilitzant ordinadors

La UPC porta a terme molts projectes socials, i entre ells podem trobar el CCD, Centre de Cooperació per al Desenvolupament, o el TXT, Tecnologia per a Tothom.
Del CCD en parlaré algun altre dia perquè fan projectes molt interessants, però avui volia parlar del TXT.

Com us podeu imaginar d'una universitat, la UPC renova periòdicament materials, com per exemple ordinadors. Molts cops, els ordinadors que es reemplacen no estan espatllats, sinó que simplement han quedat obsolets per la feina que han de fer o, per comoditats logístiques, quan s'espatlla un cert nombre de terminals d'una aula es canvien tots i així es manté una uniformitat.

Això fa que es deixin de fer servir terminals operatius, i per això la TXT s'encarrega de posar-los en bon ús. Cada semestre, la TXT recull aquests terminals, els prepara (mira si hi ha errors, si falten peces, reinstal·la el software...) i els distribueix a organitzacions que ho necessiten, com per exemple escoles. De fet, la major part fins i tot s'envia a l'estranger, per ajudar institucions d'altres països que no poden permetre's ordinadors nous.

Per tal de fer arribar el seu missatge més lluny, fa poques setmanes es va organitzar la setmana del "Programa Reutilitza", en la que vam participar alumnes d'assignatures d'arquitectura de computadors (en el meu cas Interfícies de Computadors). Vam fer una sessió de dues hores amb la gent de TXT, ajudant a arreglar i preparar ordinadors.

La veritat és que, tot i que pugui semblar des de fora una mica evident, en un any i mig de carrera encara no havíem estripat un ordinador! De tant en tant és divertit agafar un tornavís i remenar les entranyes d'una torre... Per descobrir que ara entens moltes més coses sobre el seu funcionament =D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada