dilluns, 18 d’octubre del 2010

CI: Interfícies de Computadors

quan sentiu el terme "interfícies de computadors" què... millor, us imagineu alguna cosa? sembla un d'aquests noms complexos que confonen a l'alumne... però diguem que en paraules més comuns ho podríem designar com "connectar un xip a altres coses per a que interactuïn" =)

i bàsicament això és el que, de moment, estem aprenent a Interfícies de Computadors. aquest any la FIB ha decidit que amb el nou grau hem de treballar amb processadors que de veritat estiguin al mercat, en lloc dels que es feien servir de propòsit didàctic, així que ens han armat amb unes plaques que tot just aprenem a fer servir.... (i per fer servir, de moment vull dir polsar un botonet i que s'encengui un LED!!!!)

ara per ara, la nostra màxima aspiració ha sigut aprendre a fer servir la pantalleta LCD =D
és una pantalleta d'aquelles com les que portaven els mòbils antics, que tenen dues files amb 16 caràcters cadascuna... així que he estat fent unes proves =D (he sentit a dir que es pot programar per fer dibuixets, però encara no he arribat a aquest nivell... =P)


què us sembla??? (a partir d'ara si de veritat us vull ensenyar coses més val que em posi la càmera a la bossa... que això d'emprenyar a professors per a què em deixin entrar al laboratori a fer quatre fotos és un mal vici =P)

i la veritat és que fer aparèixer un missatge ben simple en una pantalleta és més difícil del que sembla!!!
ara per ara fem programets ben senzills... la dificultat rau en trobar com es diu cada poteta del xip i on està connectada... per poder-la programar bé =)

de fet, a classe solem portar el programa fet (o ho intentem... hehehe) i llavors fem servir un parell de programes per traduir el que hem fet a un llenguatge que el xip entengui i ho posem dins la placa amb un USB... hauríeu de veure la cara d'il·lusió que se'ns posa quan ho aconseguim!!!! tocar cosetes sempre és més divertit que estudiar teoria... i de moment tocant botons i fent que s'encenguin LEDs i pantalles LCD passem una bona estona ^^

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada